Prvi vklop

GVO vklopil prvega naročnika na OŠO Ajdovščina

Na Gori smo na optično omrežje že priključili prvega naročnika 

Na Sinjem vrhu je z županom Ajdovščine potekalo srečanje, na katerem smo na sodobno optično omrežje priključili prvega naročnika na Gori – Penzion Sinji vrh. Gradnjo optike od Žagoliča proti Predmeji smo zaključili. Naročniki lahko pri svojih operaterjih, ki so podpisali medoperaterske pogodbe, že uredijo priklop na optično omrežje. Do poletja 2022 bomo optično omrežje pripeljali v večino krajevnih skupnosti v ajdovski občini.

Družba GVO je z  ministrstvom za javno upravo sklenila pogodbo, s katero smo se zavezali, da bomo do septembra 2023 zgradili odprto širokopasovno omrežje v občini Ajdovščina. Z omrežjem bomo pokrili območja tako imenovanih belih lis – naselij, kjer omrežja še ni, operaterji pa za gradnjo niso izrazili tržnega interesa zaradi prevelikega ekonomskega vložka. Doslej smo optično omrežje zgradili od Žagoliča do Predmeje. Trenutno dela potekajo na Colu, Malem Polju in na Vodicah. Optika se gradi tudi v dolini, trenutno na Ustju, nadaljevalo pa se bo proti Dolenjam, Planini, Tevčam, Vrtovčam, vse tja do Vrtovina. Sočasno z gradnjo optičnega omrežja se gradijo tudi hišni priključki, s katerim bo interesentom zagotovljena sodobna telekomunikacijska povezava in visoke hitrosti prenosa podatkov, ki jih omogoča najsodobnejše optično omrežje.

Na Sinjem vrhu smo, z županom Tadejem Beočaninom in direktorjem Zefom Vučajem simbolno na optično omrežje priključili prvega ponudnika na Gori – Penzion Sinji vrh. Vsa ostala gospodinjstva na Gori, ki so interes po optičnem omrežju izrazila, bodo v naslednjih dneh dobila poziv, da lahko uredijo priklop in hkrati prehod pri svojih ponudnikih telekomunikacijskih storitev na optično omrežje. Župan Tadej Beočanin je izrazil veselje, da je optika prišla tudi v nekoliko bolj oddaljene kraje naše občine in upa, da se bo z optičnim omrežjem do konca leta 2022 pokrilo večino krajevnih skupnosti in s tem zagotovilo kakovostno in hitro delovanje telekomunikacijskih povezav, kar bo doprineslo k izboljšanju kakovosti življenja v celotni skupnosti.

 

 

 

x

Vprašajte nas

    70 + = 75