GVO e-MOBILNOST

V tednu, ko se po celi državi in širše pogovarjamo o trajnostni mobilnosti, ki bi prispevala k čistejšemu zraku in kakovostnejšemu bivanju, smo v družbi GVO pomladili svoj vozni park z dvema lepotcema, ki ne bosta onesnaževala naše okolice. Na cesto sta se torej zapeljala avtomobila, ki pod pokrovom nimata več motorja na notranje izgorevanje, temveč električni agregat. Na ta način je tudi družba GVO dodala svoj prispevek k zdravju vseh nas. Električna avtomobila bosta namenjena delovnim procesom v najbolj strnjenih območjih, zato se bo eden vozil po Ljubljani, drugi pa bo svoje naloge opravljal v Mariboru.

Ker sta avtomobila drugačna po srcu, je drugačna tudi njuna zunanjost. Želeli smo namreč poudariti njuno drugačnost, njun ničelni ogljični odtis.
Prihod električnih vozil je nadaljevanje strategije našega podjetja za trajnostni razvoj in kakovost okolja, saj smo v začetku leta, kljub težavam v zdravstvu, uredili električne polnilnice na svojih štirih operativnih enotah po Sloveniji (v Ljubljani, Mariboru, Celju in Novi Gorici), o čemer smo že poročali.
Na ta način smo pripravljeni za prihod do štiriindvajsetih električnih vozil, v prihodnje pa je seveda možna tudi nadgradnja oz. razširitev kapacitet polnjenja vozil.

Vse polnilne postaje so plod lastnega dela, tako pri projektiranju kot tudi izgradnji le-teh. V sodelovanju z Inštitutom METRON (g. Andrej Pečjak) smo jih dodatno opremili z najsodobnejšimi
polnilnimi pametnimi ročkami, ki so v celoti plod slovenskega znanja, prepoznavnimi tudi po celem svetu. Želja v družbi GVO je, da električna lepotca ne bosta osamljena in da bosta v prihodnje dobila še večji krog enako »mislečih« (beri: delujočih) vozil, kar posledično pomeni bolj zdravo okolje za vse nas.

Srečno na cesti.

x

Vprašajte nas

    89 − = 81