GVO OŠO Javne polnilnice

Glede na revolucijo, ki se dogaja na področju mobilnosti in v želji, da prispevamo svoj delež k čistejšemu okolju, smo se v podjetju GVO odločili, da v sodelovanju s partnersko občino Slovenske Konjice, postavimo svoje prve polnilne postaje za električna vozila. Tako smo postavili dve polnilni postaji, prvo v centru Slovenskih Konjic, pri Zdravstvenem domu in drugo v kraju Loče pri Osnovni šoli. V sodelovanju s partnersko občino Sveti Tomaž pri Ormožu pa smo postavili polnilno postajo v neposredni bližini občine Sveti Tomaž. Naš cilj je bil, da izkoristimo energetski del lastne, že obstoječe infrastrukture, OŠO funkcijske lokacije in tako del električne energije ponudimo občanom za lažjo odločitev in prehod na električna vozila.

Postavitev polnilnih postaj za električna vozila je investicija v prihodnost. Za ta korak smo se v GVO odločili predvsem zaradi znanja in izkušenj, ki jih potrebujemo, saj se e-mobilnost nezadržno približuje. Vsa dela, od idejne zasnove, projektiranja, izgradnje in meritev smo izvedli sami, v sodelovanju služb znotraj GVO, na kar smo še posebej ponosni.

Ker se storitev polnjenja električnih vozil še razvija, smo se odločili, da na naših lokacijah postavimo polnilne postaje slovenskega proizvajalca ETREL in sicer najnovejši tip polnilnice INCH, ki preko priključka Type-2 omogoča polnilno moč do 1 x 22kW, visoko stopnjo varnosti, popolni daljinski nadzor in kasnejšo nadgradnjo programske opreme.

V začetni fazi, ki bo trajalo dve leti, bomo polnjenje na polnilnih postajah ponudili brezplačno po sistemu ”Priklopi in polni”. V tem času bo moč polnjenja omejena glede na priključno močjo OŠO funkcijske lokacije iz katere se polnilna postaja napaja. V tem obdobju bomo analizirali navade uporabnikov in podatke uporabili za razvoj storitve polnjenja električnih vozil v sodelovanju z matično družbo Telekom Slovenije d.d..

GVO polnilna postaja za EV OŠO SLOVENSKE KONJICE
GVO polnilna postaja za EV
OŠO LOČE

Ob uradni otvoritev polnilnic sta župan občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek in direktor GVO Borut Radi simbolično skupaj priklopila električni avto na polnjenje. Omogočena je bila tudi vožnja z električnimi kolesi. S tem želijo spodbuditi k spremenjenim pristopom v prometu in uporabi okolju prijaznejših transportov. Slavnostnega odprtja so se udeležili seveda tudi vedoželjni mladi obiskovalci iz sosednje Osnovne šole Loče, ki so pripravili tudi krajši kulturni program.

Direktor GVO Borut Radi in župan občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek

 

OŠ LOČE kulturni program ob otvoritvi polnilne postaje
x

Vprašajte nas

    − 8 = 2